Boomerang

Bumerang - Yazarkafe

8 Ekim 2016 Cumartesi

Olmazsa Olmaz Makyaj Fırçalarım


       
Merhabalar bu gün makyaj yaparken olmazsa olmaz kullandığım makyaj fırçalarımdan bahsetmek istiyorum.İlk fırçamız Real Techniques Powder Brush.Bu fırçalar toz olan allık ve pudra gibi ürünleri sürmek için kullanılmakta.Bu fırçayı severek kullanıyorum fakat bazen minik allıklarımı alırken  fırça boyutu büyük kalıyor.Allınığızı yada pudranızı homojen bir şekilde dağıtmanızı sağlıyor.
Bu tür bir  fırçaya ihtiyacınız varsa severek tavsiye ederim.Kılları dökülmedi orta yumuşaklıkta.




İkinci fırçamız eklips markasının yeni serilerinden kutusunda yine powder brush  olarak geçen bu
fırçadan bahsetmek isterim.Real Techniques markasının özel serisindeki gibi sapları metalik renkte olması ve kıllarının diğerlerine göre açıkrenk ve daha yumuşak olmasından dolayı bu fırça iyi bir muadil.Bu aralarda çok popüler.Ben bu fırçanın küçük boyunu aldım diğer pudra fırçasına ihtiyacım olmadığı için.Bunu göz altlarımı pudra ile sabitlemede kullanıyorum.Yumuşak ve çok büyük olmaması kullanım kolaylığı sağlıyor.İstenilirse allık,aydınlatıcı hatta brozer uygulama için bile kullanabilirsiniz.Kılları dökülmedi ve yumuşak kıllı.




Üçüncü fırçam ise Mac 217 Blending Brush.Bu fırçayı mac satıcısı kapatıcını bunla sürersin diye sattı ve uzun süre kazıklandığımı düşündüm.Çünkü pahalı bir fırça ve kapatıcıyı bunla sürmek benim için pek kolay olmadı.
Taksim şubesi hiç unutmuyorum yaklaşık 60 tl almıştım.Ama aradan uzun bir zaman geçti ve ben makyaj yapmayla yeniden ilgilenmeye başlayınca bu fırça çok işime yaradı.
Üniversite yıllarında zaten makyaj yapmaya başladım.Öncesinde bir kapatıcı sürüp çıkıyordum.
Bu fırçanın mac fırçalar arasında popüler bir fırça olduğunu sonradan öğrendim.Göz makyajımı sadece bu fırçayla yapar oldum.Yıllar geçmesine rağmen sapasağlam kaldı.Çok başarılı.
Bir fırçam olsun göz makyajım için derseniz bu size yeterli olacaktır.Fiyatı biraz pahalı bunuda göze almalısınız tabi.Şu an 89tl.
Kıl yapısı orta yumuşaklıkta dökülme yapmadı.



Dördüncüsü çift taraflı kullanım sağlayan The balm markasının Crease,Love and Happiness adlı fırçası.Bu fırçanın bir tarafı  Mac 217 gibi crase (gözün katlanma kısmı)bölgesine oturan yapıda.
Diğer tarafı ise farı göz kapağına oturtma işlemini yapan şişko yapıda(eye shading) olarak adlandırılıyor.Bu fırça çok pratik fakat dik olarak kavonoz tipi bir yerde saklıyacaksanız, tombul kısımı alta getirin yoksa fırçanın uçları kıvrılabiliyor.Yada yatay muhafaza edebilirsiniz.
Bu fırçayla göz makyajınızın tümünü  yapabilirsiniz.Set almanıza hiç gerek yok.
Ben setleri bir kenara atıp mac ve bu fırçayla makyajımı yapıyorum.
Kılları  yumuşak dökülme yapmadı.




Beşinci fırçamızda çok popüler.Nedeni ise nars markasına alternetif gösterilen bir tür conturing(kontür) fırçası.bu fırçayla hem bronzer  hemde aydınlatıcınızı sürerek yüzünüzü boyutlandıra bilirsiniz.Bir tür fan fırçası görevidegörüyor.
Krem kontür uygulamadığım için o konudaki 
performansı hakkında bilgim yok.Fakat diğer işlemler için olmazsa olmazlarım arasına girdi.
Kılları yumuşak hafif dökülme yaptı.
(bu fıçanın kıllarını daha sık yapmalarını istedim)

Umarım yazımı beğenmişsinizdir.Fırçaları yakından incelemek isterseniz bulabildiklerimin linlerini aşağı ekledim.
Sizinde ''olmazsa olmaz muhakkak almalısın!'' dediğiniz fırçalar var mı?
Varsa neler?
Yada bunlar arasında alıp memmun kalıp yada kalmadıklarınız varsa yorum olarak bırkırsanız sevinirim.Sevgiyle kalın...









4 yorum:

  1. takip etkinliği ile keşfettim bu güzel blogu ve hemen takibe aldım. bende beklerim. sevgiler...
    soslubadem.blogpot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Soslu badem.Koşarak bloğuna gidiyorum:)Bende çok merak ettim şimdi bloğunu;)

      Sil
  2. Merhaba! Blog keşif etkinliğinden taa buralara geldim :) Blogunu takibe aldım. Seni de bana mutlaka bekliyorum :) www.sargitaderki.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Sargita Gita bende bloğunu takibe alıyorum:)

      Sil