Boomerang

Bumerang - Yazarkafe

3 Kasım 2016 Perşembe

Kenzo H&M Alışverişim


Hm Kenzo Alışverişim ve yaşadıklarımı bir yazı haline getirmek istedim.Bunu sizlerle paylaşmak istedim.Öncelikle bu olayın mantığını biraz açalım.Büyük markalar senede bir kere H&M'le işbirliği içinde bir kolleksiyonlarını paylaşıyorlar.Toplumun tüm kesimine bu öncelikle alım gücü daha düşük insanlarıda bu markalarla buluşturmak için yapılan bir çalışma.Gelgelelim bu  ülkemizde malesef amacına ulaşmıyor.Neden mi?Herşeye aç ülekemizde ünlüve sosyetik insanlara özel satışlar düzenleniyor bu yetmezmiş gibi diğer iyi müşterilerine özel ayrı bir satış için bileklikler çıkarılarak 10dk alışveriş hakkı tanıyor.Sınırlı olan bu kolleksiyondan geriye kalanlar ancak sade vatandaşa ulaşa bilirse ulaşıyor.
Ben sıradan bir vatandaş olarak Avm açılış saatinden önce H&M'de bulundum.''Nedir derdin''? diyenlere şöyle cevap vereyim.Yıllarca Güzel sanatlar Moda Tasarımı okuyup üzerine çıraklık gibi Mücevher tasarımında emek harcayıp ödüller alıp kendimi kanıtlamaya çalışırken malesef çok zorluklarla karşılaştım.Doğum günümün ertesi günü bu satıştan minink bütçemi sarsmıycak bir kaç ürünü eve götürmeyi hak ediyorum sanırım.Moda sevgisi olan bu insana çok görülmez herhalde.Ama öyle kolay olmuyor.Satış elamanları sözde Avm açılış saatinden önce gelip bileklik aldıklarını idda edilen insanların alışverişi bitince içeri alınacağımızı söyledi.

Moralim altüst Çok özür dileyerek eminim hepsi öyle olmayan zengin şımarık gençlerin kolleksiyonun mantığını bilmeden sırf ucuz diye torbalarını doldurması biraz kanınıza dokunuyor.
Satış elamanlarına bunun bir haksızlık olduğunu anlatmaya çalışırken üzüldüğümü gören bir kadın istersem arkadaşı gelemezse bilekliklerden birtane fazla olduğunu bana verebileceğini söyledi.Bu bir mucize gibi geldi.Tamam dedim.
Aradan bir süre daha geçti ve kadın bilekliği uzatırken gururum alma dedi.''İstemiyorum dedim''.
İki kişi birden kadının eline atladı.Kadın bu hanfendiye söz verdim dedi.Teşekkür ettim.İki güvenlik kontorlünden geçip alışveriş kısmına geçtik.Herşey önümüzde seriliydi fakat ben herşeye aç gözlü saldıramadım ne kadar uygunda olsa aile bütçemi düşünerek bir kaç parça aldım.
Bu ürünleri almam bir kadının vicdanı sayesinde oldu anlıyacağınız .Nasıl insanız biz.
Bu arada H&M ve Kenzo ya haykırış twit ve maillerimi attım.T-Shirtlerden biri eşim için diğerini ve çantayı kendime aldım.Mutulukla hüzün bir arada evime geldim.
Kesinlikle Bu sistemin doğru olmadığını düşünüyorum.T-shirtleden birini Kardeşime hediye etmek istiyorum fakat sen bu kadar uğraştın senin hakkın diyor.Benim için bir insandan daha değerli değil tabiki.Sevgiler...

Erkek bölümünden bir tercih yaptım kendim için.Bayan T-shirt beğenmedim:-)



Erkek bölümü T-Shirt

Omuz Çantası



4 yorum:

  1. benimde merak ettiğim bir koleksiyon bu , ilk fırsatta bakacağım... aldıklarınızı iyi günlerde kullanın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler bu kolleksiyon bu gün satışa çıktı.Yazımda da açıkladığım gibi saatler içinde tükeniyor acele edin!derim

      Sil
  2. Güle güle giyin hepsi cok güzel :)

    YanıtlaSil